Nem Szemfényvesztés, valódi érték!

  • Miért okosotthon?
  • Van valós létjogosultsága?
  • Megéri ez nekem?
  • Felépíthetem fokozatosan?

Erre és még számtalan kérdésre próbálunk válaszolni alábbi cikkünkben.
Kérem legyen ebben partnerünk! További kérdései vannak? Szóljon hozzá a hozzászólások lehetőséggel és igyekszünk választ adni. Amennyiben nem szeretné, hogy ez nyilvános legyen, írjon a smarterhungary@gmail.com címre. Felveheti velünk a kapcsolatot az oldal alján lévő űrlapmező kitöltésével és megkeressük az Ön által megadott elérhetőségén privátban.

okosotthon

Az okosotthon rendszerekről egyre több cikket olvashatunk. szükség is van ezekre a cikkekre!
Általánosan elterjedt, hogy hú de jó, mindent a mobiltelefonomról kapcsolgatok. Felkapcsolom, lekapcsolom a lámpát a világ bármely pontjáról. Esetleg váratlan helyzetben átállíthatom a fűtésem. Ennyi lenne az okosotthon ?

Ezek bizonyos, -a szokásostól eltérő szituációkban- valóban jó szolgálatot tehetnek.
De az okosotthon nem ennyiből áll! Mint címünkben utaltunk rá nem egyszerű “parasztvakítás” (már elnézést a kifejezésért 😉 )

Az okosotthon a ház idegrenszere. Segít kihozni a maximumot otthonából, leveszi az üzemeltetés terhét az Ön válláról.
Pihenni, kikapcsolódni térjen haza otthonába! Bízza rendszereinek üzemeltetését a SmarterHungary szakértelmére!
Ehhez első lépés, hogy ír nekünk most a smarterhungary@gmail.com címre, szívesen állunk szolgálatára.

Jelen cikkünk arra hivatott, hogy összességében rámutasson olvasóinknak arra, hogy miért érdemes az okosotthon technológiát beépíteni életterükbe. Amennyiben az egyes funkcióelemek részletesebben érdeklik, böngéssze oldalainkat, látogassa meg, kövesse, likeolja a főoldalt. A kék követőmenü segítségével lehetősége van kedvelni, követni az oldalt, így értesítést kaphat az új cikkekről. Szóljon hozzá bátran bejegyzéseinkhez, ez a legegyszerűbb módja, hogy teljes, tiszta képet kapjon a lehetőségeiről. Kérdezzen bátran, nyílvánosan, vagy töltse ki az oldal alján lévő mezőket és felkeressük privátban az Ön által adott eléárhetőségen.

Keressen minket a facebookon is https://www.facebook.com/okosotthont/ Likeolja oldalunkat, hogy lássa további cikkeinket. a Cikkek megosztásával nagyban segíti munkánkat és barátai ismerősei tájékoztatását a témában.
A cikkekről egy gyűjteményt állítottunk össza a https://www.otthonautomatika.com/elsolepes/ oldalunkon, ez segít az elmerülésben. Mi mégis inkább azt javasoljuk, hogy mielőbb vegye fel velünk a kapcsolatot és mi az okosotthon technológiát rászabjuk az Ön otthonára, az Ön igényeire. smarterhungary@gmail.com

De most térjünk vissza a cikk fő témájára!

Miért okosotthon?

Az okosotthon valójában a mai kornak megfelelő, modern, biztonságos szemlélettel kiépített elektromos rendszer.
Pontosan tudja, hogy mit, mikor, miért, vagy miért NEM kell kapcsolnia, így amellett, hogy többezer műveletet spórol meg
Önnek, mást is tud! A hagyományos villanyszerelésnél 230V ot szakítanak meg a kapcsolók, Ön és családja ezzel a feszültségszinttel dolgozik. Talán látta már a kapcsoló villanását, na az pont ettől van, megszakít egy vezetékben folyó nagyfeszültségű áramot. Az okosotthon az automatizmusai mellett rendelkezhet szintén kapcsolókkal is, így Ön beavatkozhat a napi rutinba ezekkel, vagy modnjuk idős családtagja is ugyanúgy tudja kezelni okosotthonát, ahogy azt megszokta, de ami a lényeg: Ezt nem nagyfeszültséggel teszi. Az okosotthon kezelőszervei el vanak különítve az irányított eszköztől. Az okosotthon kezelőszervei 24 V val működnek, egy kapcsoló kapcsolhat több elemet is. A kapcsolt eszközök megváltoztatásához nincs szükség vésésre, átalakításra, azt a program átírásával könnyedén megvalósítjuk. innentől ugyanaza kapcsoló másik lámpát, vagy másik lámpát is kapcsol.

Van e valós létjogosultsága?

Egy modern otthon mára számtalan rendszert tartalmaz. Minden részterület külön fejlesztenek, speciális vezérlések és irányítások teszik az adott rendszert igazán jól működővé. Ön már egyszer kifizette ezeket a rendszereket, de akkor senki sem mondta el Önnek, hogy ezeknek az irányítása, a beállításai egy külön jól képzett embert igényelnek, mert csak így tudja valójában igénybe venni, használni azokat a funkciókat, amik annyira jól hangzottak anno. Annó amikor Ön ezekről a rendszerekről és arról döntöt, hogy ezekért kifizeti a magasabb árat. Ezek a funkciók szakembert igényelnek vagy a későbbiekben egyszerűen elsikkadnak, mert hozzáértés hiányában inkább nem használja Őket az ember. Amennyiben már építkezéskor gondol erre elegendő a legegyszerűbb, legüzembiztosabb eszközt megvenni, mert okosotthona központi egysége vezérli majd, így valójában az okosotthon nem lesz plusz költség, mert más eszközökön megspórolható. Ennek érdekében ossza meg cikkünket olyan barátjával, aki még az építkezés, vagy felújítás ebben a szakaszában van, így segíthet, spórolhat neki.

De nekünk már megvan a rendszerünk. Mindenből az amit választottunk. Jogos igény. hogy ne legyen ez folyamatos teher ! Jogos igény, hogy a rendszerünk minden előnyét szeretnénk kihasználni ,sőt a rendszereket össze is hangolhatnánk, hogy segítsék egymást. Előzzék meg a költségeket, ahol lehet! És ne Ön legyen otthona motorja! “Csak” térjen haza és élvezze otthonát!

Na pontosan ez az okosotthon! Egy vezérlési logika ami ezt megteszi Ön helyett. Egy otthon, ami kihozza háza technikájából a maximomot! Egy otthon ami folyamatosan figyeli az Ön pénztárcáját! Egy otthon ami minden pillanatban az Ön kényelméért létezik! smarterhungary@gmail.com
Na ez az okosottnon ! Nálunk ezt jelenti!

Megéri ez nekem?

Az oksosotthon mindíg minden körülmények között, az Ön által meghatározott kényelmi és gazdaságossági szempontok szerint üzemelteti rendszerét. A fűtés egy öntanuló rendszer, ami azon felül, hogy egyszer felméri, mikor kell elkezdenie a fűtést, hogy az adott időpont elérésére a kívánt hőfok legyen, ezt folyamatosan öntanuló módon módosítja is. Figyeli a külső időjárási körülményeket, hőmérséklet, páratartalom, szél és ennek megfelelően módosítja a programot, más más időpontban kezdi meg a fűtést. Mire jó ez? A kazán mindíg optimális hatásfokon üzemel, így fogyaszja a legkevesebbet és a várható élettartama így lesz a legmagasabb.
Helységenként külön programokat határozhat meg. Jelenlétet érzékelünk, így a használatban lévő szobák alaphőfoka automatikusan megemelhető.

A különféle energiaforrásokkal gazdálkodunk. Napkollektor, napelem, szellőztető és klímarendszer. Mindíg azt az energiaforrást alkalmazza okosotthon rendszere, ami akkor abban a pillanatban a leggazdaságosabb.
Árnyékolói segítségével a lakás földrajzi helyzetét és ablakait beprogramozva védjük otthonát a betűző nap okozta felmelegedéstől. Télen naplemente után leengedve redőnyeit egy meleg levegőréteget zárunk az ablak és aredőny közé, ezzel valódi hőszigetelést megvalósítva.

Vihar esetén figyelmeztetjük esetleg nyitva maradt tetőablakáról, betekerjük külső árnyékolóit és adott esetben leengedjük a redőnyöket ablakai védelmében.
Aktívan tudjuk zavarni esetleges “hivatlan vendégét”. Betörés esetén nem hagyjuk nyugodtan garázdálkodni abban a 15 percben amiről úgy gondolják addig nem ér ki a rendőr. Csapdába ejtéssel, besötítéssel, majd a fények és az audió rendszer kapcsaogatásával aktívan ellehetetlenítjük ténykedését. Igen ez még mindíg ugyanaz az egy okosotthon rendszer!

A kerti öntöző akkor és annyit fog menni, amennyire növényeinek szüksége van. Ne pazaroljuk sem a vizet, sem az áramot! Csökkentsük Ökológiai lábnyomunkat! Csapadékos időben öntözőrendszere magától szünetel, vagy kevesebb ideig üzemel.

Világítási hangulatképekkel Ön kellemesen ébredhet, érkezhet haza. A világítási hangulatok jelentősen befolyásolják közérzetét. Nem mindegy hogy hideg, vagy meleg fehér fény világít, vagy éppen milyen színű fény önti el otthonát. Ezt mind tudjuk szabályozni ugyanezzel a rendszerrel.
Világítása a cikk elején megírt előnyökön felül a külső fényviszonyoknak megfelelően kisebb erővel működteti lámpáit, így energiát takarítva meg Önnek. Ez a funkció különösen hasznpos lehet irodájában is, ahol nem fognak a költségeire figyelni, mi mégis lehetetlenné tudjuk tenni a pazarlást.

Figyeljük nyílászárói állapotát illetve a lakáson belüli mozgásokat. Amennyiben egy ajtó, ablak nyitva van, az ön által meghatározott idő leteltével (lehet 0 sec is) lekapcsolódik fűtése, hűtése, majd becsukás után újraindul.

Jeleneteket állíthat be:
Hazavárja, fogadja otthona!
Vagy…
Képzeljen el egy reggelt! Iskolanap, szülők indulnak dolgozni.
Nagyon nem mindegy, hogy indul egy ilyen reggel.
Okosotthon ? Ébredhetünk arra, hogy folyamatosan felemelkedtek redőnyeink és a házban kellemes zene kezd el szólni.
A kávéfőző már főzia kávét. Ha szeretné a lakás lámpái színükkel jelzik, hogy milyen idő várható, de az aktuális híreket, időjárást fürdőszobatükre is megmutathatja. A napi hírekől, időjárásról, mai teendőiről hangalapú szolgáltatással megkérdezheti digitális asszisztensét!

A házat elhagyva az autómatikusan lekepcsolja a szükségtelen fogyasztókat, okosotthon rááll egy alap, minimalizált energiaszintre.

Felépíthetem fokozatosan?

Igen. A rendszer agyát egy központi egység képezi. Ezt egészítjük ki különböző érzékelőkkel (mozgás, füst, Co, fény, stb…).
Önnek lehetősége van arra, hogy egy Ön által kedvelt funkcióval kezdjen, vagy éppen egy aktuálisan praktikussal. Tél előtt pl otthona fűtésrendszerét felokosítva már ezen a télen megtakaríthat fűtésköltségeiből. Okosotthon rendszerét az Önnek megfelelő tempóban később továbbfejlesztjük.
Lépjen most be az okosotthonok világába!

Egy mondatban összefoglalva:

Egy rendszer mind felett, egy rendszer mind helyett!

Eljött az idő: Ne Ön legyen otthona motorja! Bízza ezt a SmarterHungary szakértelmére!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tetszett amit láttál? Hát iratkozz fel! Várunk közösségünkben!

Follow by Email
INSTAGRAM

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás